Leie av prosjektrom

LKV har både verksteder og prosjektrom tilgjengelige for alle profesjonelle kunstnere. Ved leie av et prosjektrom kan kunstneren også få tilgang på verkstedene for 300,- ekstra per uke. Se mer informasjon om priser og tilgjengelighet om dette her.

Project room inside main bulding, ca 90m2

Utstilling med Vilde Løwenborg Blom (06.11. – 22.11.20)

Vi har gleden av å presentere utstillingen “Skulpturen er ikke en kropp, men kroppen er, og den har skulpturen” av Vilde Løwenborg Blom. Utstillingen skjer i forbindelse med LKV – Lademoen kunstnerverksteders residency program, hvor Vilde har vært siden september.

Utstilling med Martinus Suijkerbuijk (2.10. – 18.10 2020)

Vi har gleden av å presentere utstillingen Pater_Noster_2020 av Martinus Suijkerbuijk i vårt galleri BABEL visningsrom for kunst. Utstillingen er en del av det andre kapittelet til Meta.Morf – Trondheims internasjonale biennale for kunst og teknologi 2020, som ble todelt i år grunnet pandemisituasjonen.

LKV tar over (17.09.-20.09.2020)

Velkommen til utstillingen LKV tar over på BABEL visningsrom for kunst!
Unnur Andrea, Märit Aronsson, Helga Bøe, Amalia Fonfara, Matilde Westavik Gaustad, Håvard Stamnes, Anne Helga Henning, Barbro M. Tiller, Dag-Arve Forbergskog, Kristina Cepkenovic Karlsen, Sigrid Bøyum, og Sju Kunstnere.

Utstilling med Nanna K. Hougaard (21.8.-6.9.2020)

Velkommen til utstillingen med Nanna K. Hougaard, Carriers of Meaning, på BABEL visningsrom for kunst! Denne er en utstilling for å feire Hougaards et års jubileum som leietaker ved Lademoen Kunstnerverksteder på atelier for nyutdannede.

Ledig atelier for nyutdannede

Søknadsfrist: 1. april 2020

Rom 101 – 31 kvm – ca. kr 2300/mnd
Tilgjengelig fra 1. august 2020
For avgangsstudenter fra kunstakademiene, ettårskontrakt (med mulighet for å ha atelier på LKV inntil 5 år)

LKV er Trondheims største atelierfellesskap for kunstnere. Her finnes 41 atelier, i tillegg til 2 prosjektrom og verksteder for arbeid med grafikk, tre, metall og analog foto. Verkstedene ved LKV er tilgjengelige for LKVs faste leietakere og alle andre profesjonelle kunstnere i Trondheim.

Søknaden må inneholde:

– Søkers bostedsadresse
– Kortfattete planer for det kommende året
– Kort beskrivelse av hvordan du ønsker å bruke atelier og verksteder ved LKV
– CV og portfolio

Søknaden sendes elektronisk og samlet i én pdf-fil. Hvis søknaden inneholder lyd eller video sendes dette som nettlenke.

Ta kontakt på mail@lkv.no hvis du vil komme og se på atelier og verksteder som er tilgjengelige på LKV eller har andre spørsmål vedrørende utlysning.

Søknad sendes per e-post til mail@lkv.no merket «søknad 101»

Søknader behandles av Trondheim kommunes tildelingsutvalg for atelier. Tildelingskriterier kan leses her.

Litografikurs

I løpet av 2019 har vi oppgradet litografiverkstedet på LKV, med hjelp fra grafiker Åsmund Haukelidsæter og verkstedet er snart klart for bruk. Prosjektet er støttet av Norske Grafikeres Forbund, Torstein Erbos Gavefond og dugnadsarbeid fra leietakerne på LKV.

I feburar og april arrangerer vi fire kurs for profesjonelle kunstnere i litografi. Kursene går gjennom litografiteknikken med sliping, tegning, etsing og trykking på steiner. Målet er å gi deltakerne en introduksjon slik at de blir i stand til å bruke verkstedet på egen hånd. Kursavgiften er 1200,- for eksterne deltakere.

Kursdatoer
18.-20. februar – fullbooket
21.-23. februar – fullbooket
20.-22. april – fullbooket
22.-24. april – fullbooket

Kontakt oss på mail@lkv.no for å melde deg på, eller si ifra om du er interessert i kurs ved et senere tidspunkt.

Rammemakerkurs

I oktober holdt Dan Mariner fra Galleri Noua i Bodø et fabelaktig rammemakerkurs for 8 deltakere ved LKV. Vi lærte grunnleggende teknikker for rammemaking, og alle deltakerne laget hver sin ramme.

Ny justersag!

Endelig har vi fått vår nye Robland X300 justersag i hus, og ferdig montert. Med en vekt på mellom 5 og 600 kg var det en utfordring å få den inn e treverkstedet, men takket være Trønderfrakt og derers fantastiske truckfører fikk vil fullført jobben uten noen skader.