Åpen utlysning for utstillingsplass i BABELs nye visningsrom 2025/26!

Søknadsfrist: 1. August 2024.
Søknadsskjema: link

BABEL er det lengstlevende kunstnerdrevne visningsrommet i Trondheim, etablert av kunstnere ved Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) i 2006. Etter 19 år i samme lokaler i Mellomveien 4, flytter vi BABEL inn i den nyrenoverte gymsalen ved LKV. I den anledning ønsker vi å invitere lokale, regionale og internasjonale kunstnere til å sende oss søknader om utstillingsplass for 2025/26.

De nye utstillingslokalene vil bestå av ett stort og luftig rom på 110m2 med gode naturlige lysforhold og 6 meters takhøyde. Se arkitekttegninger her. Åpningen er planlagt til første halvdel av 2025.

Utstillingshonorar ligger for tiden på 12.000 kr. I forbindelse med utstillingene får kunstnerne fri tilgang til LKVs fellesverksteder, der vi har fasiliteter for arbeid med tre, metall, grafikk, foto og keramikk. Utover dette tilbyr vi profesjonell fotodokumentasjon av utstillingene, markedsføring, enkel formidling og bistand med praktisk tilrettelegging så godt det lar seg gjøre. BABEL er et kunstnerdrevet visningsrom med begrensede ressurser, så vi oppfordrer alle kunstnere til å søke prosjektstøtte til sine utstillinger. 

Det kan søkes om solo- eller gruppeutstillinger, ferdigdefinerte prosjekter eller løse utstillingsideer. Vi ser etter interessante kunstnerskap og ideer som kan fungere godt i visningsrommet.

For tiden jobber vi også med planlegging av åpningsutstillingen, som vil ha byggets tidligere funksjon som gymsal som omdreiningspunkt. Si gjerne ifra dersom du har arbeider som du tenker kan fungere i en slik kontekst.

Søknad sendes inn digitalt via dette søknadsskjemaet med én PDF som inneholder:
1. Kort introduksjon til kunstnerskap/utstillingsforslag (maks 350 ord)
2. Portfolio (verkenes tittel, format, teknikk og årstall kan legges direkte inn i PDFen)
3. CV

Vedleggene kombineres og sendes inn som én samlet PDF-fil (maks 10 sider og 10 MB) via søknadsskjemaet. Navngi PDFen med BABEL25-26_etternavn.pdf. Eksempel: BABEL25-26_Garcia.pdf. 

Vi tar imot søknader på norsk, svensk, dansk og engelsk.

Søknadene blir vurdert av kunstnerne i BABEL-komiteen og kunstnerisk leder for BABEL.

Vi ser fram til å se de innsendte forslagene. Lykke til!

Lenker:
Søknadsskjema
Arkitekttegninger for nye BABEL

Ny utlysning for gjestekritikere 2025/26

For tredje gang utlyser ArtScene Trondheim og Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) nye gjesteopphold for tilreisende kritikere. Med dette løfter vi frem kritikkens betydning på kulturfeltet. De utvalgte kritikerne vil få et stipend på kr. 15 000 i tillegg til et honorert tekstoppdrag i løpet av sitt arbeidsopphold.

Kulturbyen Trondheim er i en voldsom vekst, med nye atelierfellesskap, private kunstgallerier og museer, som Rotvoll kunstnerkollektiv, Kjøpmannsgata Ung Kunst, Kunsthall Trondheim og Galleri Dropsfabrikken. Våren 2025 åpner også storsatsningen Posten Moderne. På scenekunstfeltet har Rosendal Teater etablert seg i Østbyen og Nye Hjorten Teater åpner våren 2025. Det gjør det svært aktuelt å invitere flere kritikere til byen slik at de får anledning til å fordype seg i det som foregår her.

Samtidig er kritikken som sjanger i nedgang på nasjonal basis. Som en viktig aktør for kunstkritikk i Midt-Norge ønsker ArtScene Trondheim sammen med Lademoen Kunstnerverksteder å løfte frem kritikervirket gjennom et gjesteopphold.

Gjesteleilighet ved Lademoen Kunstnerverksteder. Foto: LKV / Rebeka Helena Blikstad

De aktuelle kritikerne vil få opphold og arbeidsplass i inntil en måned på Lademoen Kunstnerverksteder i Trondheim i mars 2025 eller mars 2026.  

Kritikere som skriver om sjangre som visuell kunst, scenekunst, musikk og dans er velkomne til å søke. Oppholdet kan brukes til faglig fordypning, til å bli kjent med regionens kunst- og kulturscene og skrivearbeid. Les om gjestekritikere for perioden 2021/22  og for perioden 2023/24. 

I løpet av sitt gjesteopphold skal kritikerne gjennomføre en presentasjon av sitt kritikervirke, samt skrive en tekst som publiseres på artscene.no. Teksten honoreres etter Kritikerlagets satser og kan ta form som kritikk fra regionens kunstscene, et intervju med en lokal kulturaktør eller en tekst fra kritikerens faglige interesseområde. 

Fra panelsamtalen Ubehaget med kritikken på Havet, mars 2023. Foto: AST

Praktisk info:

 • Lademoen Kunstnerverksteder tilbyr opphold i fullt utstyrt gjesteleilighet (ettroms). 
 • Kritikeren dekker selv utgifter som kost, reise, forsikring, etc.
 • Kritikeren mottar et stipend pålydende kr. 15 000 fra ArtScene Trondheim.
 • Teksten honoreres etter Kritikerlagets satser (som per nå er kr. 7 000 / 11 000) av ArtScene Trondheim.
 • Periode: mars 2025 eller mars 2026.
 • Ordningen er rettet mot kritikere bosatt i Norden. (Trondheimsbaserte kritikere blir ikke vurdert).

Vi tar kun imot søknader via dette søknadsskjemaet.

Søknaden skal inneholde:

 • Utfylt skjema
 • Vedlagt PDF med maks 9 sider totalt, opptil 20 MB, navnefil: Kritiker_Etternavn med følgende:
  – Kort beskrivelse av ens kritikervirke og motivasjon for arbeidsoppholdet. (Maks 1 side).
  – 2-3 teksteksempler (Maks 6 sider totalt, ved bruk av Times New Roman, fontstr. 12 eller tilsvarende). 
  – CV (Maks 2 sider).

Spørsmål om oppholdet rettes til mail@lkv.no og post@artscene.no. 

FRIST: 16. juni 2024 kl 23:59 (CET).

Juryen vil ha følgende sammensetning;
Ine Therese Berg, førsteamanuensis ved drama og teater, NTNU og kritiker
Petter Buhagen, kunstnerisk leder for Babel visningsrom for kunst / LKV
Eline Bjerkan, kritiker og redaksjonsmedarbeider i ArtScene Trondheim
Marit K. Flåtter, kritiker og redaktør ArtScene Trondheim

Silver Carlsson, presentasjon under gjestekritiker-opphold ved AST og LKV. Foto: AST

_____
ArtScene Trondheim (AST) er et uavhengig nettmagasin for kunstkritikk og formidling. Vi belyser og diskuterer samtidskunsten i regionen, og er en aktiv deltager i den nordiske kunstdiskursen. I redaksjonen sitter Eline Bjerkan og Marit K. Flåtter.

Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) er en kunstnerstyrt institusjon som omfatter et arbeidsfellesskap for over 40 profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere, produksjonsverksteder for arbeid med tre og metall, grafikk og analogt fotografi, samt et keramikkovn og tre prosjektrom tilgjengelige for alle profesjonelle kunstnere, et internasjonalt artist-in-residence program for kunstnere innen visuell kunst, dans, musikk, scenekunst, film og litteratur, samt kuratorer og kritikere, og BABEL visningsrom for kunst.

OPEN CALL – Atelier for nyutdannede

Design: Joana Bruno / SMØR press


Atelier 101 – 31 m2 – ca NOK 2182/mnd
· For nyutdannede fra kunsthøgskoler som er uteksaminert i inneværende år eller foregående år
· Ettårskontrakt – med mulighet for å ha et mindre atelier forbeholdt nyutdannede på Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) i ca sju år til
· Tilgjengelig fra 1. august 2024

Søknadsfrist: 7. april 2024

I tillegg til husleien:
· Felleskostnader: ca NOK 4500/år
· Husrådet: NOK 400/år
· BABEL visningsrom for kunst: NOK 1200/år

SØKNADSSKJEMA

Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) er en bred kunstnerdrevet institusjon som inneholder et arbeidsfellesskap for over 40 profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere, produksjonsverksteder for arbeid med grafikk, tre, metall og analogt foto, samt en keramikkovn tilgjengelige for alle profesjonelle kunstnere, et internasjonalt artist-in-residence-program og et solid kunstnerdrevet visningsrom for samtidskunst: BABEL visningsrom for kunst

Søkeren må bruke søknadsskjemaet.
Hvis søknaden din inneholder lyd eller video, legg inn denne som en online-lenke i portfolio-delen av søknaden. Søknaden må sendes inn på et hvilket som helst av de skandinaviske språkene eller engelsk.

Søknaden må inneholde:
Utfylt skjemaet: søkerens fulle navn, folkeregistrerte adresse, bostedsadresse, e-postadresse, telefonnummer, organisasjonsnummer og annen relevant kontaktinformasjon.

Vedlagt PDF: maks 13 sider, 20 MB, navnefil: STUDIO101_Etternavn med følgende:
· 1 side med presentasjon av dine fremtidige planer (maks 400 ord), kort artist statement (maks 200 ord), beskrivelse av hvordan atelieret/verkstedene vil hjelpe din praksis/planer (maks 200 ord)
· Portfolio – maks 10 sider
· CV – maks 2 sider

Søknadene behandles av Trondheim kommunes tildelingsutvalg for atelier. Tildelingskriterier kan leses her: www.trondheim.kommune.no/atelier/

Tildelingsutvalget består av:
– Anniken Elisabeth Storhaug, Kunstkonsulent og rådgiver innenfor norsk samtidskunst
– Solveig Lønmo, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum
– Representant fra NTNU Kunstakademiet
– Representant fra Norske Kunsthåndverkere Midt-Norge
– Annika Borg, Trøndelag Bildende Kunstnere
– Representant fra Lademoen Kunstnerverksteder

Open Call · LKV INTERNATIONAL RESIDENCY PROGRAM 2025/26


We are pleased to announce the Open Call for our LKV International Residency Program for 2025 and 2026. Each program – interdisciplinary and crafts & visual arts – has a unique application form. LKV AiR hosts four artists simultaneously, with two apartments allocated for each program and a studio for the crafts & visual arts.

Guidelines for 2025/2026

AiR: Interdisciplinary
This AiR program focuses on interdisciplinary projects within dance, music, performing arts, film, literature (working with non-fiction literature projects) and curators. We are open for applications from professional artists that already work with interdisciplinary projects or would like to challenge their own practice.
More about the program.


AiR: Crafts & visual arts
Our International Residency Program is open to professional craft & visual artists who do not reside in Trondheim.
More about the program.

Short Notice Open Call: AiR – January/February 2024

Due to recent cancellations we have a short-deadline Open Call for 1 apartment in January and/or February 2024.

WHO
This AiR program focus on interdisciplinary practices within visual art, craft, music, dance, film, performing arts, and literature, in addition to curators and art critics.
We welcome applications from professional artists regardless of their discipline, background, or gender.
This residency is for artists that do not live in Trondheim.


WHEN
Residency: January and/or February 2024
Deadline: 30th of November
Results: 11th of December

WHAT we offer
A full equipped studio apartment during your residency period. The apartment is located in the former gymnasium building just across the courtyard from the main building. This contains: 120 cm wide bed, bed linen and towels, dishwasher, refrigerator and freezer, fully equipped kitchen, laundry room and storage room if needed.
24/7 access to joint workshops for wood, metal, printmaking, analogue photography and a kiln.
Possibility to rent project rooms (50 and 90 sqm).
Possibility to have guests (NOK 50,- p/ night), free for children under 2 years old.
January stay: additional large studio of 50sqm on the 1st floor  of the main building with large windows facing the park (west).

OTHER
Other expenses, such as living costs, travel, materials, insurance and transport must be covered by the artists themselves. We encourage all applicants to apply for funding in their home countries.
Residency artists are expected to do a short artist talk/reading/concert/performance etc. during the stay.
As we are running the residency on limited administrative resources, selected artists must be prepared to be self reliant at times. We will do our best to facilitate contacts, network and local collaborative partners so that artists can achieve what they have set out to do for their stay. Trondheim is a small and friendly city and it is easy to get in touch with the local art community.
We do not have elevators in any of our buildings.
Unfortunately, there is no possibility to exhibit your work at BABEL visningsrom for kunst.
Download detailed residency information here.


Please send an e-mail if you have specific questions or would like more information on the facilities/collaborators. Some facilities might be subject to rent. 

Application
We only accept digital applications through the online form.
Incomplete applications, and applications handed in by email will not be considered.
In addition to the online form, the application must contain:
1. One PDF file (max. 10 pages and 10 MB) containing:
A portfolio with relevant works. If applicable please provide us with links to video and/or sound works.
CV
Name the PDF: ‘LKV_lastname’, example: ‘LKV_Nguyen’

If you are applying as a duo, use the contact person’s name in the application. Include CVs from everyone in the group in the attachment. This allows the PDF to be more than 10 pages, according to the number of CVs. Portfolio should be relevant for collaboration.

LKVs 30 års feiring

Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) feirer 30 år og inviterer hele byen til å feire med oss søndag 12. november kl 12-16.

Hurramegrundt og Hubba Bubba! Lademoen kunstnerverksteder fyller 30 år. I år. Omtrent på denne tiden. 30 års jubileet markeres på forskjellige måter og den 12 november inviteres det til Bursdagsfest. På Bursdagsfesten blir det åpne atelierer, performance, aktiviteter for barn, cafe og salgsutstilling. Det blir utstilling med kunstnere fra huset der kunsten er til salg. Cash N carry / Vipps N Go. Kristina Karlsen har laget et Fantasirom, et sanselig rom for de minste. Linn Halvorsrød vil holde collageworkshop for barn og voksne. Det blir performance av koreograf, danser og forsker Nefeli Gioti som er på residency ved LKV og Kl 15 blir det bursdagstale av Morten Wolden, kommunedirektør i Trondheim. Dette er dagen for å bli bedre kjent med kunstnerene som har atelierer på Lademoen kunstnerverksteder. Dagen for å kikke innom hos kunstnere du vet om fra før og dagen for å få nye bekjentskaper. Kom og feir med oss på Lademoen kunstnerverksteder! Vi holder dørene åpne fra 12-16 og alle er hjertelig velkommen.

Program:

Åpne atelierer 12:00-15:00
Fantasirom for de minste 12:00-15:00
Salgsutstilling og collageverksted 12:00-16:00
Suppe og kaffe 12:00-14:00
Performance i gjesteatelier 12:30 og 14:30
Omvisning på huset 13:00
Kake og tale 15:00

Gratis inngang, alltid!

Lenken til Facebook-arrangement: https://fb.me/e/3ZWYpPK2G 

LKVs JUBILEUMSUTSTILLING PÅ BABEL

Kronisk Pluralisme Del 1: LKV 30 år
02. — 19.11.2023

Eva Ballo, Annika Borg, Helga Bøe, Oddvar I. N. Daren, Nirmal Singh Dhunsi, Per Formo, Linn Halvorsrød, Dag Marius Hestvik, Hermann Isaksen, Farhad Kalantary, Kristina C. Karlsen, Markus Lantto, Veslemøy Lilleengen, Ann Lundström, Andrea Martinez, Tore Reisch, Solrunn Rones, Liv Rygh, Håvard Stamnes, Knut Sveen, Per Rune Vatne, Tove Weie, Anita Wollamo. 

Velkommen til LKVs jubileumsutstilling Kronisk Pluralisme Del 1!
Åpning 02. november kl. 18-20.

Siden 1993 har til sammen omkring 150 profesjonelle billedkunstnere hatt atelierplass ved Lademoen Kunstnerverksteder (LKV), i bygningen som tidligere var Lademoen skole. 

At et selvorganisert arbeidsfellesskap av denne typen nå har vært i virksomhet i 30 år er noe som er verdt å feire, mener vi. Derfor har vi invitert alle de 44 nåværende leietakerne ved LKV, én gjestekunstner og et lite utvalg av tidligere leietakere, til å være med på en jubileumsutstilling i BABEL – LKVs eget visningsrom for kunst. Det er 50 kunstnere som bidrar med arbeider til utstillingen, og derfor har vi delt den i to deler for å få plass til alle verkene. Dersom alle de 150 kunstnerne skulle bli presentert måtte vi altså ha vist minst seks slike tettpakkede jubileumsutstillinger. 

Ved siden av å markere et jubileum med feiring av kunstnerne og deres arbeid, er det også viktig for oss å vise det store mangfoldet i kunsten i dag. Både her i Trondheim og inne i atelierene og verkstedene i LKV. I dette arbeidsfellesskapet følger alle sine egne veier, her er det ‘fremad i alle retninger’ som gjelder. Denne situasjonen er som en gavepakke og en åpen dør for et nysgjerrig kunstpublikum: det burde være noe å finne for alle. Velkommen til første del av jubileumsutstillingen og god fornøyelse!


BABELkomiteen bistår kunstnerisk leder med gjennomføring av utstillingsprogrammet og består nå av LKV-kunstnerne Anne Helga Henning, Polina Chernitskaya og Per Formo. Kunstnerisk leder for BABEL er Petter Buhagen.

BABEL visningsrom for kunst ble etablert i 2006 og har siden åpningen presentert omkring 220 utstillinger for publikum. BABEL drives av Lademoen Kunstnerverksteder.

babelkunst.no

Kurs i Blender

Kursholder: Einar Grinde
Når: 8 og 9 november 10-16.00, 15 november kl 12-16.00
Hvor: LKV, Store prosjektrom, Mellomveien 3A, Trondheim
Kapasitet: 12 personer
Pris: NOK 800 (kursavgift)
Påmeldingsfrist: 7. november
Språk: Norsk og Engelsk 
Registration link

LKV inviterer til kurs i digital 3D modelering i gratisprogrammet Blender. 

Blender er et gratisprogram, open-source-basert, som kan brukes til å lage digitale skisser/modeller/tegninger og kan også brukes til animasjoner. Dette kurset blir et introduksjonskurs og vil ha fokos på det grunnleggende og å lage digitale modeller. Ingen forkunskaper eller planer nødvendig.

Programmet minner om  om sketchup for de som kjenner det, men det er et gratisprogram, er open source basert  og har mange flere bruksområder. 

Eksempel på enkel model av et utstillingsrom laget i Blender 

Følgende kreves av de som vil delta på kurset. Alle deltakere må ha en egen laptop med ekstern mus og dere må ha lastet ned programmet på forhånd. Vi ber dere sjekke at deres laptop er kompatibel med programvaren. 

Dere gjør dette på https://www.blender.org/download/  Last ned og se om dere får åpnet programmet det. 

Eksempel på digital skisse laget i Blender

Kursavgiften er på 800 kr og skal dekke LKVs kostnader ved å arrangere kurset. Dette er ikke et subsidert kurs og påmedlingen er bindene.

Kurs i Mokulito


Kursholder: Lembe Ruben (fra Graafikakoda i Tallinn)
Når: 6 og 7 november 2023 / 10 – 16.00
Hvor: LKV, Mellomveien 3A, Trondheim
Kapasitet: 10 personer
Pris: 500 kr (profesjonelle kunstnere) / 1500 kr (andre)
Påmeldingsfrist: 22. oktober
Språk: Engelsk

Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) og Graafikakoda i Tallinn i Estland har gleden av å invitere til et todagers kurs i mokulito på LKV. Denne workshopen vil bli holdt av Lembe Ruben fra Graafikakode, mens Elisabet Also Strand, kunstner ved LKV, vil holde en workshop i mokuhanga i Tallinn.

Mokulito, eller litografi på tre, er en form for grafikkteknikk som er basert på prinsippene for litografi, men som bruker tre som trykkmatrise i stedet for kalkstein. Teknikken ble utviklet av professor Seishi Ozaku i Japan på 1970-tallet under navnet Mokurito. På japansk betyr Mokurito Moku tre, mens rito er en forkortelse for litografi.

Deltakerne bes kun om å ta med papir – alle typer fungerer til dette. Alt annet materiale vil bli stilt til rådighet på workshopen. . Det blir en liten lunsjpause, og du er velkommen til å ta med matpakke.

Graafikakode er Estlands eldste grafikkverksted og tilhører Estonian Printmakers. Grafikkverkstedet på Lademoen er et fellesverksted som eies av stiftelsen LKV og drives av kunstnere ved LKV.

.
Lembe Ruben bor og arbeider i Estland. Hun er utdannet ved Estlands kunstakademis grafiske avdeling og har en mastergrad i billedkunst. Teknikken i arbeidene hennes er grafikk, tegning, fotografi og maleri. Hun mottok Wiiralt-prisen for unge kunstnere i 2011. Verkene hennes finnes på statlige kunstmuseer i Estland, Latvia og Danmark.Hun har undervist i grafikk, tegning og komposisjon ved Estlands kunstakademi og Viljandi kulturakademi ved Tartu universitet.

.
Spørsmål om kursene kan rettes til Elisabet Also Strand på post@elisabet.no.
Påmelding tas kun imot via påmeldingsskjemaet nedenfor. Profesjonelle kunstnere vil bli prioritert.  

Kurset er støttet av Norske Grafikeres fond og Eesti Kultuurkapital.

BABEL’s nye kunstnerisk leder!

Det er med glede vi annonserer at Petter Buhagen er den nye kunstneriske lederen for BABEL visningsrom for kunst!

Petter har 15 års fartstid som billedkunstner i tillegg til ti års erfaring i driften av det legendariske Noplace i Oslo, et kunstnerdrevet visningsrom som han var med på å etablere i 2011 og drive fram til de stengte dørene i 2021. Han er ambisiøs på vegne av kunstens og kunstnernes autonomi, og vil være et berikende tilskudd til LKV og BABEL i den nye og spennende fasen vi går inn i.

Han gleder seg til et fruktbart samarbeid med kunstnerne ved Lademoen Kunstnerverksteder, og vi ser fram til hans oppstart etter sommeren!

Open Call 2023/2024 : Residency program at Kebbel Villa · Oberpfälzer Künstlerhaus, Schwandorf

Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) is again partnering with Kebbel Villa · Oberpfälzer Künstlerhaus, in Schwandorf (Germany) in an residency program exchange.
We are looking for 2 professional artists that would like to take part in the exciting Residency Program at Kebbel Villa. 
You must use our application form.

WHO
Professional visual artists with a residential address in Trøndelag.
We encourage any artistic genre.

WHEN
Residency #1: 1 artist: 1.9.–15.10.2023
Residency #2: 1 artist: 02.09. – 30.09.2024
Deadline: June 15th, 2023
Responses: June 30th, 2023

WHAT we offer

Accommodation: Bedroom (single) with private bathroom and a common kitchen and living area, laundry room with washing machine, dryer and iron. Bedlinen and towels are available in the residence.

Wifi is available in the residence and the studios.

Working Studio: Private studio – around 20 square meter

Workshops: Lithography, etching, screen printing – access during our office hours between Monday to Thursday from 9 – 16 o´clock. Friday from 9 – 12.

Kebbel Villa / Künstlerhaus · Bildnachweis Mayer


OTHER
– Other expenses, such as living costs, travel, materials, insurance and transport must be covered by the artists themself. We encourage all applicants to apply for funding.
– We do not have elevators in any of our buildings.
– The application will be equally processed by both organizations.

ABOUT
As part of the Artist-in-Residence Program (A-i-R Program), the Friends of the Oberpfälzer Künstlerhaus e.V. send Bavarian artists, writers, and composers to partner institutions around the world for a period of several weeks. In return, the Künstlerhaus welcomes around 20 international artists, writers, and composers each year to live and work in the idyllic surroundings of Schwandorf-Fronberg.

www.kebbelvilla.de

Kebbel Villa / Künstlerhaus

Lademoen Kunstnerverksteder søker kunstnerisk leder for BABEL visningsrom for kunst i 50% stilling, 6 års åremål.

Foto: Inga Skålnes

Lademoen Kunstnerverksteder søker kunstnerisk leder for BABEL visningsrom for kunst i 50% stilling, 6 års åremål.
Søknadsfrist: 29.05.2023 23:59 CET

Vi tar kun imot søknader via dette skjemaet ved finn.no.

BABEL visningsrom for kunst er et kunstnerdrevet galleri startet av kunstnere ved Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) og drives i dag av Stiftelsen Lademoen Kunstnerverksteder. Utstillingsprogrammet er i hovedsak basert på open calls, og inkluderer solo- og gruppeutstillinger, samarbeid med andre aktører, tverrfaglige prosjekter av nasjonale og internasjonale kunstnere og kunstnere fra LKVs artist-in-residence program. 

Vår nye kunstneriske leder er engasjert på kunstfeltet og har en åpen og nysgjerrig tilnærming til kunst. Du har ansvar for daglig drift samt kontakt og oppfølging av utstillende kunstnere og du bidrar med erfaring fra kuratorisk virksomhet, utstillingsproduksjon og annen kunstfaglig kompetanse. Du har god oversikt over norsk og internasjonal samtidskunst. Du vil jobbe med programmering av BABEL sammen med Babelkomiteen, som består av tre kunstnere fra atelierfellesskapet Lademoen Kunstnerverksteder.

BABEL visningsrom for kunst ble etablert i 2006, og har som fokus formidling av samtidskunst til et bredt publikum. Vi ser etter deg som skaper entusiasme og nysgjerrighet for utstillingene og arrangementene ved BABEL. Du evner å nå ut til publikum, har gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsevner og forståelse for betydningen av sosiale medier som kommunikasjonskanal. Arbeidsspråket er norsk og engelsk.

Du jobber selvstendig og har ansvar for den daglige driften av visningsrommet, herunder driftsrelaterte økonomiske forpliktelser, samt opplæring og koordinering av gallerivakter. Du er derfor en person med god forståelse og kjennskap til ledelse, administrasjon og økonomistyring. Babelkomite bistår kunstnerisk leder ved behov i den daglige driften og oppfølging av utstillende kunstnere. I samarbeid med daglig leder ved LKV utarbeider du også budsjett og holder orden på økonomi, hvor du har ansvar for det som er relatert til BABEL visningsrom.

BABEL er i en endringsfase, både når det gjelder lokasjon, rolle og drift. LKV har planlagt videreutvikling av BABEL som blant annet innebærer å flytte gallerirommet til en tidligere gymsal på 160 m2 ved LKV. Kunstnerisk leder vil være med på å videreutvikle BABEL i det nye lokalet, der visningsrommet skal ha en større rolle som formidler av samtidskunst ut fra kunstnerens premisser. Dine strategiske evner til å ivareta og videreutvikle visningsrommet, og din evne til å formidle og spre kjennskap og entusiasme for BABEL visningsrom vil være sentral i denne stillingen. 

Ansvarsområder:

 • Kunstfaglig programmering og utstillingsproduksjon sammen med Babelkomiteen. 
 • Daglig drift av visningsrommet, herunder opplæring og koordinering av gallerivakter. 
 • Formidling og kommunikasjon av utstillinger og arrangementer.
 • Utvelgelsen av kunstnere til artist-in-residence program ved LKV sammen med en jury.
 • Planlegge, følge opp og gjennomføre styrets visjon og strategiplan for BABEL sammen med daglig leder.
 • Ivareta kunstnernes eierskap til visningsrommet og videreutvikle visningsrommet i nye lokaler, der dens rolle som formidler av samtidskunst vil bli større og tydeligere.
 • Arbeide med flytting til nye lokaler og organisering av det nye visningsrommet (2024) 
 • Arbeid med søknader, finansiering og rapportering av prosjekter og lignende.
 • Økonomi- og budsjettansvar i samråd med daglig leder.

Vi tilbyr:

 • Mulighet til å være med på å forme og utvikle en dynamisk kunstorganisasjon
 • Mulighet til å bidra til programmer som tar for seg viktige emner i vår tid
 • Mulighet til å jobbe med lokale og internasjonale kunstnere, skapere og tenkere
 • En variert og fleksibel arbeidshverdag

Stillingen er på åremål 6 år med mulighet for forlengelse. Det må påregnes å jobbe i helger og kveldstid i forbindelse med utstillingsåpninger og arrangementer.
Tiltredelse: medio august / september 2023.
Lønnstrinn tilsvarer Statens lønnstrinn mellom 49 og 53, avhengig av erfaring / kompetanse.

LKV har en liten stab bestående av en daglig leder, en kunstnerisk leder (denne stillingen), arbeidende styreleder og en renholder. I tillegg er det fire gallerivakter og i noen perioder prosjektassistenter på engasjement. Kunstnere ved LKV organiserer seg i arbeidsgrupper som bistår ansatte i driften av LKVs ulike avdelinger på frivillig basis.

Ta gjerne kontakt med styreleder Per Kristian Nygård (+47 984 90 447) eller daglig leder Rebeka Helena Blikstad (+47 484 39 356) for spørsmål knyttet til stillingen.

Vi tar kun imot søknader via dette skjemaet ved finn.no.

____

Lademoen Kunstnerverksteder er en bred kunstnerstyrt institusjon som inneholder et arbeidsfellesskap for over 40 profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere, produksjonsverksteder, et internasjonalt tverrkunstnerisk artist-in-residence-program, og BABEL visningsrom for kunst, som også inkluderer en liten, men unik bokhandel med kunstnerpublikasjoner og bøker relevante for kunstneres praksis i miljøet, BABEL bok.

Skisse av gymsalen som visningsrom for kunst av Nøysom arkitekter.

OPEN CALL – Atelier for nyutdannede

Design: Joana Bruno / SMØR press


Atelier 101 – 31 m2 – ca NOK 2082/mnd
· For nyutdannede fra kunsthøgskoler som er uteksaminert i inneværende år eller foregående år
· Ettårskontrakt – med mulighet for å ha et mindre atelier forbeholdt nyutdannede på Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) i ca sju år til
· Tilgjengelig fra 1. august 2023

Søknadsfrist: 30. april 2023

I tillegg til husleien:
· Felleskostnader: ca NOK 4500/år
· Husrådet: NOK 400/år
· BABEL visningsrom for kunst: NOK 1200/år

SØKNADSSKJEMA

Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) er en bred kunstnerdrevet institusjon som inneholder et arbeidsfellesskap for over 40 profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere, produksjonsverksteder for arbeid med grafikk, tre, metall og analogt foto, samt en keramikkovn tilgjengelige for alle profesjonelle kunstnere, et internasjonalt artist-in-residence-program og et solid kunstnerdrevet visningsrom for samtidskunst: BABEL visningsrom for kunst

Søkeren må bruke søknadsskjemaet.
Hvis søknaden din inneholder lyd eller video, legg inn denne som en online-lenke i portfolio-delen av søknaden. Søknaden må sendes inn på et hvilket som helst av de skandinaviske språkene eller engelsk.

Søknaden må inneholde:
Utfylt skjemaet: søkerens fulle navn, folkeregistrerte adresse, bostedsadresse, e-postadresse, telefonnummer, organisasjonsnummer og annen relevant kontaktinformasjon.

Vedlagt PDF: maks 13 sider, 20 MB, navnefil: STUDIO101_Etternavn med følgende:
· 1 side med presentasjon av dine fremtidige planer (maks 400 ord), kort artist statement (maks 200 ord), beskrivelse av hvordan atelieret/verkstedene vil hjelpe din praksis/planer (maks 200 ord)
· Portfolio – maks 10 sider
· CV – maks 2 sider

Søknadene behandles av Trondheim kommunes tildelingsutvalg for atelier. Tildelingskriterier kan leses her: www.trondheim.kommune.no/atelier/

Tildelingsutvalget består av:
– Anniken Elisabeth Storhaug, Dropsfabrikken
– Solveig Lønmo, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum
– Jan Felix Eberhard Gmelin, NTNU Kunstakademiet
– Erlend Leirdal, Norske Kunsthåndverkere Midt-Norge
– Annika Borg, Trøndelag Bildende Kunstnere
– Barbro Tiller, Lademoen Kunstnerverksteder

New booking system!

/ lkv / Edit

New year comes with new booking system for the workshops/project rooms!
We are improving our system so it is easier for both the artist and the administration to manage the bookings.

First, you must sign up in our portal by creating a member and then, you can book, manage and pay your bookings!
Any questions, don’t hesitate entering in contact at project[at]lkv.no

Open Call 2023 : Residency program at Daugavpils Mark Rothko Art Centre, Latvia

Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) is very happy to announce that from 2023, initiates an exchange residency program with Daugavpils Mark Rothko Art Centre, in Latvia! Two professional artists from Latvia will come to Trondheim for one month’s residency at LKV, and two artists from Trøndelag will be offered one month in residence at Mark Rothko Art Centre.

We are now looking for 2 professional artists living in Trøndelag that would like to be for 1 month (October 2023) in the exciting Residency Program at the Mark Rothko Art Centre!

Deadline: December 20th, 2022 23:59 CET
Results will be announced in December

WHO
– Professional visual artists with a residential address in Trøndelag.
– Affiliated with an art members organisation.
– We encourage any artistic genre.

WHEN
– October 2023

WHAT is offered
– A renovated bedroom with a private bathroom and a shared kitchen (tea, coffee, dishes, kettle, toaster, electric cooker, microwave, refrigerator, washing machine) during your residency period in Daugavpills, Latvia. This contains: 120 cm wide bed, bed linen and towels, dishwasher, refrigerator and freezer, fully equipped kitchen, laundry room and storage room if needed.
– A shared 50 sq. m. studio for printmaking and painting inside Rothko Centre’s premises(although the studio is better equipped for this practices, others are welcome).
– 24/7 access to joint workshops for printmaking and painting

APPLICATION
Only English applications are considered.
You must use our application form and send in the attachment:
One single PDF (max 10 pages) containing:
– Project description · max 400 words
– Portfolio · max of 7 pages
– CV · max of 2 pages

DEADLINE
December 20th, 2022


OTHER
– Other expenses, such as living costs, travel, materials, insurance and transport must be covered by the artist themself. We encourage all applicants to apply for funding.

– Residency artists are expected to do a short artist talk/reading/concert/performance etc. during the stay.

– Daugavpils Mark Rothko Art Centre expects a donation of at least one artwork created during the residency period (subject to further discussions between Rothko Centre and the artist).
– We do not have elevators in any of our buildings.
– The application will be equally processed by both organizations.

ABOUT
Daugavpils Mark Rothko Art Centre is a diverse cultural education centre rich in creative impulse. Solo shows, group exhibitions, juried exhibitions and symposia are organised here in a variety of media. Every 2 years, ceramic artists are invited to participate in the international ceramics biennale. Also, artists and creators frequently take the opportunity to work in the centre’s studios or stay in its residences.

www.rothkocenter.com

Ledige atelier hos LKV

Design: Joana Bruno / SMØR press


Tilgjengelig fra 1. februar 2023
· Atelier 309 – ca 42 m2 – ca NOK 2190/mnd
Tilgjengelig fra 1. juni 2023
· Atelier 417 – ca 59,2 m2 – ca NOK 2578/mnd

Søknadsfrist: 27. november 2022

I tillegg til husleien:
· Felleskostnader: ca NOK 4000/år
· Husrådet: NOK 400/år
· BABEL visningsrom for kunst: NOK 1200/år
· Depositum: NOK 3000

SØKNADSSKJEMA

NB: Dersom ett (eller flere) atelier(er) blir ledig(e) ved LKV som følge av tildeling av atelier 309 og 417, vil dette (disse) tilbys neste utvalgte kandidat(er), med unntak av atelierene forbeholdt nyutdannede.

Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) er en bred kunstinstitusjon som inneholder et arbeidsfellesskap for over 40 profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere, produksjonsverksteder for arbeid med grafikk, tre, metall og analogt foto, samt en keramikkovn tilgjengelige for alle profesjonelle kunstnere, et internasjonalt artist-in-residence-program og et solid kunstnerdrevet visningsrom for samtidskunst som hittil har vært aktivt i 16 år: BABEL visningsrom for kunst

Søkeren må bruke søknadsskjemaet.
Hvis søknaden din inneholder lyd eller video, legg inn denne som en online-lenke i portfolio-delen av søknaden. Søknaden må sendes inn på et hvilket som helst av de skandinaviske språkene eller engelsk.

Søknaden må inneholde:
Utfylt skjemaet: søkerens fulle navn, folkeregistrerte adresse, bostedsadresse, e-postadresse, telefonnummer, organisasjonsnummer og annen relevant kontaktinformasjon.
Vedlagt PDF: maks 13 sider, 20 MB, navnefil: STUDIO_Etternavn med følgende:
· 1 side med presentasjon av dine fremtidige planer (maks 400 ord), kort artist statement (maks 200 ord), beskrivelse av hvordan atelieret/verkstedene vil hjelpe din praksis/planer (maks 200 ord)
· Portfolio – maks 10 sider
· CV – maks 2 sider

Ta kontakt hvis du vil komme og se på atelieret og verkstedene som er tilgjengelige på LKV eller har andre spørsmål vedrørende utlysningen.

Søknadene behandles av Trondheim kommunes tildelingsutvalg for atelier. Tildelingskriterier kan leses her: www.trondheim.kommune.no/atelier/

Tildelingsutvalget består av:
– Carl Martin Faurby, Trondheim Kunsthall
– Solveig Lønmo, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum
– Erlend Leirdal, Norske Kunsthåndverkere Midt-Norge
– Magdaléna Manderlová, Trøndelag Bildende Kunstnere
– Jan Felix Eberhard Gmelin, NTNU Kunstakademiet
– Barbro Tiller, Lademoen Kunstnerverksteder

Open Call 2023 : Residency program at Daugavpils Mark Rothko Art Centre, Latvia

We are happy to announce that from 2023, Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) initiates an exchange residency program with Daugavpils Mark Rothko Art Centre, in Latvia! 

Two professional artists from Latvia will come to Trondheim for one month residency at LKV, and two artist from Trøndelag will be offered one month in residence at Mark Rothko Art Centre. 


WHO
– Professional visual artists with a residential address in Trøndelag municipality.
– Affiliated with an art membership organisation.
– We encourage any artistic genre.

WHEN
– October 2023
– Results will be announced in December

WHAT is offered
– A renovated bedroom with a private bathroom and a shared kitchen (tea, coffee, dishes, kettle, toaster, electric cooker, microwave, refrigerator, washing machine) during your residency period in Daugavpills, Latvia. This contains: 120 cm wide bed, bed linen and towels, dishwasher, refrigerator and freezer, fully equipped kitchen, laundry room and storage room if needed.

– A shared 50 sq. m. studio for printmaking and painting inside Rothko Centre’s premises. (Even though the facilities are optimal for these practices, others are welcome!)
– 24/7 access to joint workshops for printmaking and painting

APPLICATION
Only English applications are considered.
You must use our application form and send in the attachment:
One single PDF (max 10 pages) containing:
– Project description · max 400 words
– Portfolio · max of 7 pages
– CV · max of 2 pages

DEADLINE
December 20th, 2022


OTHER
– Other expenses, such as living costs, travel, materials, insurance and transport must be covered by the artist themself. We encourage all applicants to apply for funding.

– Residency artists are expected to do a short artist talk/reading/concert/performance etc. during the stay.

– Daugavpils Mark Rothko Art Centre expects a donation of at least one artwork created during the residency period (subject to further discussions between Rothko Centre and the artist).
– We do not have elevators in any of our buildings.
– The application will be equally processed by both organizations.

ABOUT
Daugavpils Mark Rothko Art Centre is a diverse cultural education centre rich in creative impulse. Solo shows, group exhibitions, juried exhibitions and symposia are organised here in a variety of media. Every 2 years, ceramic artists are invited to participate in the international ceramics biennale. Also, artists and creators frequently take the opportunity to work in the centre’s studios or stay in its residences.

www.rothkocenter.com

Gjesteopphold for kritikere

I samarbeid med Lademoen kunstnerverksteder (LKV) utlyser herved ArtScene Trondheim et gjesteopphold for en tilreisende kritiker i mars 2023 og i mars 2024. Den aktuelle kritikeren vil få opphold og arbeidsplass i inntil en måned ved LKVs tverrfaglige kunstnerresidens i Trondheim. 

Tilbudet gjelder først og fremst kritikere som arbeider innenfor kunstkritikk, men også andre sjangre (scenekunst, musikk, dans etc) kan vurderes. Oppholdet kan brukes til faglig fordypning, til å bli kjent med regionens kunst- og kulturscene, og skrivearbeid. Trondheims kulturtilbud er i vekst, med nykommere som Kjøpmannsgata Ung Kunst, Kunsthall Trondheim og Galleri Dropsfabrikken. I 2023 åpner også storsatsningen Posten Moderne.

Les om tidligere gjestekritikere her

I løpet av gjesteoppholdet skal kritikeren gjennomføre en presentasjon av sitt kritikervirke, samt skrive en tekst som publiseres på artscene.no. Teksten kan ta form som kritikk fra regionens kunstscene, et intervju med en lokal kulturaktør eller et essay fra kritikerens faglige interesseområde. 

Praktisk info:

 • Lademoen kunstnerverksteder tilbyr opphold i nyrenovert gjesteleilighet (ettroms) med skrivepult og internett. 
 • Kritikeren dekker selv utgifter som kost, reise, forsikring, etc.
 • Kritikeren mottar et stipend pålydende kr. 12 000 fra ArtScene Trondheim.
 • Tekstoppdraget honoreres etter Kritikerlagets satser.
 • Periode: mars 2023 eller mars 2024 (Før opp hvilken periode som foretrekkes).
 • Ordningen er rettet mot kritikere bosatt i Norden. (Trondheimsbaserte kritikere blir ikke vurdert).

Søknaden skal inneholde:

 • Kort beskrivelse av ens kritikervirke
 • Motivasjon for arbeidsoppholdet
 • Teksteksempler (maks 3 eksempler)
 • CV

Spørsmål om oppholdet rettes til post@artscene.no 

Merk søknaden: “Søknad kritikere” innen fristen mandag 23. mai 2022.

Juryen vil ha følgende sammensetning; Tore Kirkholt, instituttleder ved Kunst og medievitenskap, NTNU, Rebeka Helena Blikstad, daglig leder LKV og redaksjonen i ArtScene Trondheim.

_____

Stiftelsen Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) driver et atelierfellesskap for 46 profesjonelle kunstnere, en tverrfaglig gjestekunstnerordning og BABEL visningsrom for kunst. 25 gjestekunstnere fra ulike deler av verden har opphold ved LKV hvert år, mellom en til tre måneder. LKVs fasiliteter benyttes også av eksterne leietakere som leier prosjektrommene og fellesverkstedene for egne kunstproduksjoner i kortere perioder.

Den tverrfaglige gjestekunstnerordningen er finansiert av Trondheim kommune og Trøndelag fylke. Den består av fire leiligheter og to atelier på Lademoen kunstnerverksteder. To leiligheter er forbeholdt visuelle kunstnere, mens to er forbeholdt kunstnere innenfor andre kunstfaglige disipliner, samt kuratorer og kunstkritikere. Gjesteatelier er forbeholdt visuelle kunstnere.

ArtScene Trondheim (AST) er et uavhengig nettmagasin for kunstkritikk og formidling. Vi belyser og diskuterer samtidskunsten i regionen, og er en aktiv deltager i den nordiske kunstdiskursen. I redaksjonen sitter Eline Bjerkan og Marit K. Flåtter. 

Søk om prosjektrom ved LKV

Store prosjektrommet i hovedbygget er på ca 90 kvm.

Nå er det tid for å søke om prosjektrom for høst 2022 – fra 1. juli til 31. desember!
Søknadsfristen er 18. april

Prosjektrommene ved LKV er tilgjengelige til alle profesjonelle kunstnere og tildeles av Husrådet etter innkomne søknader to ganger i året. Eventuelle ledige perioder etter tildelingen leies ut gjennom daglig leder. Informasjon om prosjektrommene og priser finner du her.

Fyll søknadsskjemaet under og send til husradet(at)lkv.no

Under·Line (Trondheim edition)

PERIOD: 6 – 13 Apr 2022 (Wed – Wed, 14:00 – 18:00)
VENUE: The GYM at Lademoen Kunstnerverksteder, Mellomveien 3abc, Trondheim

72-hour Audio Happening by Julvian Ho: 3pm, 8 Apr – 3pm, 10apr (Fri – Sun, CET, streamed from Hong Kong)
Video Performance by Ivy Ma: 3pm, 9 Apr (Sat, CET, streamed from Birmingham)
Live Performance by Yarli Allison: 4pm, 9 Apr (Sat, CET, at The GYM, LKV)

Yarli Allison, Au Wah Yan, Julvian Ho, Jamsen Law, Lee Suet Ying, Ivy Ma, Elaine Wong and Leo Wong

Curated by Jamsen Law
Supported by HKADC
Presented by nProjekt
Hosted by Lademoen Kunstnerverksteder

A new journey of a nomadic series
An exhibition attempts to advance lines
Under lines of the imprinted traces of tangible memories
Under lines of the drifts before and after
Under lines of the indulgence of hearing
Under lines of the naturally formed
Under lines of the uncontrollable (re)shaping
Under lines of the adjusted sights
Under lines of the uncertainty from the semi-translucent
An united expedition on brighter days

Gjestekunstnerpresentasjon: visuell kunstner Samuel Brzeski

Velkommen til presentasjonen av gjestekunstneren Samuel Brzeski (UK/NO), hvis praksis omhandler den post-digitale virvelen av språk. Han er en Bergensbasert kunstner og er på residency på Lademoen Kunstnerverksteder til slutten av april.

Hvor: LKVs lille prosjektrom
Når: 30. mars kl. 13.00 – 14.00
Språk: Engelsk

Mellom 1.-24. april vil Brzeski ha en separatutstilling med tittelen ‘Performance Anxiety’ på Babel Visningsrom, som undersøker praksiser med hurtiglesing og subvokalisering. Utstillingen er en del av Meta.Morf, Trondheim internasjonale biennale for kunst og teknologi.
__
Samuel Brzeski, opprinnelig fra London, er for tiden basert i Bergen, Norge. Han studerte engelsk litteratur ved University of Sheffield, kunst ved Bergen kunstakademi og deltok på Mountain School of Arts, Los Angeles. Nylige og pågående prosjekter inkluderer utstillinger, forestillinger og publikasjoner med Lydgalleriet (Bergen), Østre (Bergen), Studio 17 (Stavanger), bb15 (Linz), Inversia Festival (Murmansk), KRAFT (Bergen), Galleri Box (Gøteborg), og Chao Art Center (Beijing)

Photo of the artist: Thor Brødreskift
Photo of the work: Samuel Brzeski, ‘Just be glad it’s not you’ from the exhibition ‘Polar inertia’ at Galleri Box, Gothenburg 2022.

Kunsten å bli sett

Kurs om kunst i sosiale medier (SoMe)

Dato: Torsdag 17. mars
Tid: kl 12:00 – 16:00
Sted: Lademoen kunstnerverksteder, fysisk oppmøte
For hvem: Kunstnere og små visningssteder
Påmelding: Send e-post til kurs@lkv.no innen 14. mars for å melde deg på.
Antall deltakere: Maks 30
Kursholder: Johanne Nordby Wernø, St. Hans Kommunikasjon
Gratis kurs

Sosiale medier – Facebook, Instagram og andre kanaler for toveis kommunikasjon – har blitt en nødvendig del av verktøykassa for alle som vil nå ut til publikum, presse og andre interessenter.

I dette kurset lærer deltagerne mer om kanalenes egenart, og vi går gjennom hva en liten virksomhet (enkeltkunstner eller visningsted) har å hente på god bruk av dem. Deltagerne lærer videre hvordan man steg for steg kan legge en enkel kommunikasjonsplan for virksomheten generelt og få inn gode rutiner for bruk av sosiale medier spesielt.

Vekten ligger på å forstå viktige prinsipper i god kommunikasjon i sosiale medier, og å tilegne seg rutinene for å anvende dem godt – også når man har liten eller ingen stab og ditto ressurser. Alle får med seg maler og andre tips til enkle, men nyttige verktøy for å skape og publisere godt stoff.

Vi ser også på eksempler fra virksomheter både i og utenfor kunstfeltet og analyserer hvorfor de fungerer, og deltagerne bryner seg på øvelser med sin egne faktiske virksomhet som case.

Kurset er et samarbeid mellom VISP og Lademoen Kunstnerverksteder og er støttet av Trondheim kommune.
__
Johanne Nordby Wernø (f. 1980) er kurator, skribent og kritiker. I 2019 startet hun St. Hans, Norges første kommunikasjonsbyrå for det visuelle kunstfeltet. 

Wernø har en BA i estetisk teori fra Universitetet i Oslo (2006) og en MFA i kritikk og kuratering ved Konstfack i Stockholm (2009). Hun har skrevet i norsk og internasjonal dags- og fagpresse, både journalistisk og som kritiker, siden årtusenskiftet. Tekstene hennes har vært publisert blant annet i Morgenbladet, Dagbladet, Vinduet, Billedkunst, Kunstkritikk, Klassekampen, Dagens Næringsliv/D2, Natt & Dag, Artforum (USA), Even Magazine (USA) og ArtReview (Storbritannia). Fra 2013 til 2016 var hun daglig leder og kurator for Unge Kunstneres Samfund (UKS). Hun har også blant annet frilanset som kurator, gjestelærer, redaktør, foredragsholder og debattmoderator, vært vikarierende kulturattaché for Utenriksdepartementet i New York, og sittet i redaktørposisjoner i det nordiske kunsttidsskriftet Kunstkritikk.

www.sthansoslo.no

OPEN CALL – ATELIER FOR NYUTDANNEDE

Design: Joana Bruno / SMØR press

Søknadsfrist: 16. mars 2022

– Atelier 101 – 31 kvm
– Husleie til kommunen: kr 1937,- / mnd
– Andre avgifter utenom husleie: kr 3170,- / år
– For nyutdannede fra kunsthøgskoler som er uteksaminert i inneværende år eller foregående år
– Ettårskontrakt – med mulighet for å ha atelier på Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) i minimum seks år
– Tilgjengelig fra 1. august 2022

LKV er Trondheims største atelierfellesskap for billedkunstnere og kunsthåndverkere. Her finnes 42 atelier, i tillegg til to prosjektrom og verksteder for arbeid med grafikk, tre, metall og analogt foto, samt en keramikkovn. Verkstedene ved LKV er tilgjengelige for alle profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere.

Søknaden må inneholde:
– Søkers fulle navn, folkeregistrert adresse, bostedsadresse, epostadresse, telefonnummer, organisasjonsnummer og annen relevant kontaktinformasjon.
– CV og portfolio
– Kortfattete planer for det kommende året
– Kort beskrivelse av hvordan du ønsker å bruke atelier og verksteder ved LKV

Søknaden sendes elektronisk og samlet i én pdf-fil på maks 10 sider. Hvis søknaden inneholder lyd eller video sendes dette som nettlenke. Bildene bør ha en kort beskrivelse.

Søknad sendes per e-post til apply@lkv.no merket «søknad LKV 101»

Ta kontakt på mail@lkv.no hvis du vil komme og se på atelier og verksteder som er tilgjengelige på LKV eller har andre spørsmål vedrørende utlysningen.

Søknader behandles av Trondheim kommunes tildelingsutvalg for atelier. Tildelingskriterier kan leses her: https://www.trondheim.kommune.no/atelier/

Ledig atelier hos Gregus Kunstnerverksteder

Foto: Trondheim Open / Hanna Fauske

Søknadsfrist 16. mars 2022
Studio 11 – 3. etasje – 56 m2
Husleie til kommunen: kr 2512,-/mnd
Andel fellesutgifter utenom husleie: kr 1373/kvartal
Tilgjengelig fra 1. mai 2022


Femårskontrakt, med mulighet for fornyelse.
Kunstnere ved Gregus Kunstnerverksteder betaler et depositum på kr 1000,- ved innflytting til atelierfelleskapet. Ved fraflytting av fellesskapet får kunstneren depositumet tilbakebetalt, fratrukket eventuelle ubetalte regninger til fellesskapet.

Gregus Kunstnerverksteder er et atelierfellesskap for billedkunstnere og kunsthåndverkere. Fellesskapet er organisert i Brønnøysundregistrene som en leietakerforening. Atelierfellesskapet har 12 atelier i 2. og 3. etasje i Gregus Gate 7.

Gregus Kunstnerverksteder er for tiden uten heis/lift og trappene er smale. Atelieret kan derfor ikke benyttes til produksjon av større verk enn det som kan bæres opp og ned gjennom trappeløpene.

Søknaden må inneholde:

– Søkers fulle navn, folkeregistrert adresse, bostedsadresse, epostadresse, telefonnummer, organisasjonsnummer og annen relevant kontaktinformasjon
– CV og portefølje
– Kortfattede planer for de kommende årene
– Kort beskrivelse av hvordan du ønsker å bruke atelier

Søknaden sendes elektronisk og samlet i én pdf-fil på maks 10 sider. Hvis søknaden inneholder lyd eller video sendes dette som nettlenke i søknaden.

Søknadene behandles av Trondheim kommunes tildelingsutvalg for atelier. 
Tildelingskriterier kan leses her: https://www.trondheim.kommune.no/atelier/

Daglig leder ved Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) er sekretær for tildelingsutvalget for Trondheim kommunes atelierordningen og mottar alle søknadene.

Søknad sendes per e-post til apply@lkv.no merket «søknad Gregus 11». Ta kontakt med styreleder ved Gregus Kunstnerverksteder Randi Heitmann Hjorth (randi.h.hjorth@gmail.com) hvis du vil komme og se på atelieret som er tilgjengelig eller ønsker ytterligere informasjon om atelierfelleskapet.

Foto: Trondheim Open / Hanna Fauske