Lademoen Kunstnerverksteder søker kunstnerisk leder for BABEL visningsrom for kunst i 50% stilling, 6 års åremål.

Foto: Inga Skålnes

Lademoen Kunstnerverksteder søker kunstnerisk leder for BABEL visningsrom for kunst i 50% stilling, 6 års åremål.
Søknadsfrist: 29.05.2023 23:59 CET

Vi tar kun imot søknader via dette skjemaet ved finn.no.

BABEL visningsrom for kunst er et kunstnerdrevet galleri startet av kunstnere ved Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) og drives i dag av Stiftelsen Lademoen Kunstnerverksteder. Utstillingsprogrammet er i hovedsak basert på open calls, og inkluderer solo- og gruppeutstillinger, samarbeid med andre aktører, tverrfaglige prosjekter av nasjonale og internasjonale kunstnere og kunstnere fra LKVs artist-in-residence program. 

Vår nye kunstneriske leder er engasjert på kunstfeltet og har en åpen og nysgjerrig tilnærming til kunst. Du har ansvar for daglig drift samt kontakt og oppfølging av utstillende kunstnere og du bidrar med erfaring fra kuratorisk virksomhet, utstillingsproduksjon og annen kunstfaglig kompetanse. Du har god oversikt over norsk og internasjonal samtidskunst. Du vil jobbe med programmering av BABEL sammen med Babelkomiteen, som består av tre kunstnere fra atelierfellesskapet Lademoen Kunstnerverksteder.

BABEL visningsrom for kunst ble etablert i 2006, og har som fokus formidling av samtidskunst til et bredt publikum. Vi ser etter deg som skaper entusiasme og nysgjerrighet for utstillingene og arrangementene ved BABEL. Du evner å nå ut til publikum, har gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsevner og forståelse for betydningen av sosiale medier som kommunikasjonskanal. Arbeidsspråket er norsk og engelsk.

Du jobber selvstendig og har ansvar for den daglige driften av visningsrommet, herunder driftsrelaterte økonomiske forpliktelser, samt opplæring og koordinering av gallerivakter. Du er derfor en person med god forståelse og kjennskap til ledelse, administrasjon og økonomistyring. Babelkomite bistår kunstnerisk leder ved behov i den daglige driften og oppfølging av utstillende kunstnere. I samarbeid med daglig leder ved LKV utarbeider du også budsjett og holder orden på økonomi, hvor du har ansvar for det som er relatert til BABEL visningsrom.

BABEL er i en endringsfase, både når det gjelder lokasjon, rolle og drift. LKV har planlagt videreutvikling av BABEL som blant annet innebærer å flytte gallerirommet til en tidligere gymsal på 160 m2 ved LKV. Kunstnerisk leder vil være med på å videreutvikle BABEL i det nye lokalet, der visningsrommet skal ha en større rolle som formidler av samtidskunst ut fra kunstnerens premisser. Dine strategiske evner til å ivareta og videreutvikle visningsrommet, og din evne til å formidle og spre kjennskap og entusiasme for BABEL visningsrom vil være sentral i denne stillingen. 

Ansvarsområder:

  • Kunstfaglig programmering og utstillingsproduksjon sammen med Babelkomiteen. 
  • Daglig drift av visningsrommet, herunder opplæring og koordinering av gallerivakter. 
  • Formidling og kommunikasjon av utstillinger og arrangementer.
  • Utvelgelsen av kunstnere til artist-in-residence program ved LKV sammen med en jury.
  • Planlegge, følge opp og gjennomføre styrets visjon og strategiplan for BABEL sammen med daglig leder.
  • Ivareta kunstnernes eierskap til visningsrommet og videreutvikle visningsrommet i nye lokaler, der dens rolle som formidler av samtidskunst vil bli større og tydeligere.
  • Arbeide med flytting til nye lokaler og organisering av det nye visningsrommet (2024) 
  • Arbeid med søknader, finansiering og rapportering av prosjekter og lignende.
  • Økonomi- og budsjettansvar i samråd med daglig leder.

Vi tilbyr:

  • Mulighet til å være med på å forme og utvikle en dynamisk kunstorganisasjon
  • Mulighet til å bidra til programmer som tar for seg viktige emner i vår tid
  • Mulighet til å jobbe med lokale og internasjonale kunstnere, skapere og tenkere
  • En variert og fleksibel arbeidshverdag

Stillingen er på åremål 6 år med mulighet for forlengelse. Det må påregnes å jobbe i helger og kveldstid i forbindelse med utstillingsåpninger og arrangementer.
Tiltredelse: medio august / september 2023.
Lønnstrinn tilsvarer Statens lønnstrinn mellom 49 og 53, avhengig av erfaring / kompetanse.

LKV har en liten stab bestående av en daglig leder, en kunstnerisk leder (denne stillingen), arbeidende styreleder og en renholder. I tillegg er det fire gallerivakter og i noen perioder prosjektassistenter på engasjement. Kunstnere ved LKV organiserer seg i arbeidsgrupper som bistår ansatte i driften av LKVs ulike avdelinger på frivillig basis.

Ta gjerne kontakt med styreleder Per Kristian Nygård (+47 984 90 447) eller daglig leder Rebeka Helena Blikstad (+47 484 39 356) for spørsmål knyttet til stillingen.

Vi tar kun imot søknader via dette skjemaet ved finn.no.

____

Lademoen Kunstnerverksteder er en bred kunstnerstyrt institusjon som inneholder et arbeidsfellesskap for over 40 profesjonelle billedkunstnere og kunsthåndverkere, produksjonsverksteder, et internasjonalt tverrkunstnerisk artist-in-residence-program, og BABEL visningsrom for kunst, som også inkluderer en liten, men unik bokhandel med kunstnerpublikasjoner og bøker relevante for kunstneres praksis i miljøet, BABEL bok.

Skisse av gymbygget som visningsrom for kunst av Nøysom Arkitekter