Workshop i Artists’ Books

bo%cc%88cker2

En praktisk workshop Med Märit Aronsson där vi syr böcker med koptisk och japansk teknik. Max. 10 deltagare.

Mål för kursen: baskunskap i bokbinderi, förståelse för boken som konstobjekt. Inga förkunskaper behövs. Grundmaterial ingår, men ta gärna med eget material; bilder, texter, papper, band, garn, tyg, lerret…

Introduktion med grundläggande historik artists’ books, papperskunskap, bokbinderiets terminologi. Presentation av olika typer av inbindningar. Jag visar en mängd bildexempel på böcker av olika konstnärer, och har med böcker, både som jag och andra gjort.

Program:
Kort presentation kursholder + deltagare.
Förväntningar, erfarenhet, mål med kurs.
Introduktion till kurs och material.
Koptisk bindning + pärmar
Japansk bindning
Trekkspillsbøker

// Märit Aronsson

———————
Pris for kurs: 1600,- inkl. material og enkel lunsj. Obligatorisk bindende påmelding sendes til: mail@lkv.no
———————
Märit Aronsson är konstnär och jobbar med foto, film, grafik och böcker. Hon har utbildning från Kunstakademiet i Trondheim och Grafikskolan i Stockholm, håller regelbundet workshops i Artists Books och har erfarenhet både från papperstillverkning och boktryck.

www.maritaronsson.se

Leave a Reply