Kurs i Mokulito


Kursholder: Lembe Ruben (fra Graafikakoda i Tallinn)
Når: 6 og 7 november 2023 / 10 – 16.00
Hvor: LKV, Mellomveien 3A, Trondheim
Kapasitet: 10 personer
Pris: 500 kr (profesjonelle kunstnere) / 1500 kr (andre)
Påmeldingsfrist: 22. oktober
Språk: Engelsk

Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) og Graafikakoda i Tallinn i Estland har gleden av å invitere til et todagers kurs i mokulito på LKV. Denne workshopen vil bli holdt av Lembe Ruben fra Graafikakode, mens Elisabet Also Strand, kunstner ved LKV, vil holde en workshop i mokuhanga i Tallinn.

Mokulito, eller litografi på tre, er en form for grafikkteknikk som er basert på prinsippene for litografi, men som bruker tre som trykkmatrise i stedet for kalkstein. Teknikken ble utviklet av professor Seishi Ozaku i Japan på 1970-tallet under navnet Mokurito. På japansk betyr Mokurito Moku tre, mens rito er en forkortelse for litografi.

Deltakerne bes kun om å ta med papir – alle typer fungerer til dette. Alt annet materiale vil bli stilt til rådighet på workshopen. . Det blir en liten lunsjpause, og du er velkommen til å ta med matpakke.

Graafikakode er Estlands eldste grafikkverksted og tilhører Estonian Printmakers. Grafikkverkstedet på Lademoen er et fellesverksted som eies av stiftelsen LKV og drives av kunstnere ved LKV.

.
Lembe Ruben bor og arbeider i Estland. Hun er utdannet ved Estlands kunstakademis grafiske avdeling og har en mastergrad i billedkunst. Teknikken i arbeidene hennes er grafikk, tegning, fotografi og maleri. Hun mottok Wiiralt-prisen for unge kunstnere i 2011. Verkene hennes finnes på statlige kunstmuseer i Estland, Latvia og Danmark.Hun har undervist i grafikk, tegning og komposisjon ved Estlands kunstakademi og Viljandi kulturakademi ved Tartu universitet.

.
Spørsmål om kursene kan rettes til Elisabet Also Strand på post@elisabet.no.
Påmelding tas kun imot via påmeldingsskjemaet nedenfor. Profesjonelle kunstnere vil bli prioritert.  

Kurset er støttet av Norske Grafikeres fond og Eesti Kultuurkapital.