Åpen utlysning for utstillingsplass i BABELs nye visningsrom 2025/26!

Søknadsfrist: 1. August 2024.
Søknadsskjema: link

BABEL er det lengstlevende kunstnerdrevne visningsrommet i Trondheim, etablert av kunstnere ved Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) i 2006. Etter 19 år i samme lokaler i Mellomveien 4, flytter vi BABEL inn i den nyrenoverte gymsalen ved LKV. I den anledning ønsker vi å invitere lokale, regionale og internasjonale kunstnere til å sende oss søknader om utstillingsplass for 2025/26.

De nye utstillingslokalene vil bestå av ett stort og luftig rom på 110m2 med gode naturlige lysforhold og 6 meters takhøyde. Se arkitekttegninger her. Åpningen er planlagt til første halvdel av 2025.

Utstillingshonorar ligger for tiden på 12.000 kr. I forbindelse med utstillingene får kunstnerne fri tilgang til LKVs fellesverksteder, der vi har fasiliteter for arbeid med tre, metall, grafikk, foto og keramikk. Utover dette tilbyr vi profesjonell fotodokumentasjon av utstillingene, markedsføring, enkel formidling og bistand med praktisk tilrettelegging så godt det lar seg gjøre. BABEL er et kunstnerdrevet visningsrom med begrensede ressurser, så vi oppfordrer alle kunstnere til å søke prosjektstøtte til sine utstillinger. 

Det kan søkes om solo- eller gruppeutstillinger, ferdigdefinerte prosjekter eller løse utstillingsideer. Vi ser etter interessante kunstnerskap og ideer som kan fungere godt i visningsrommet.

For tiden jobber vi også med planlegging av åpningsutstillingen, som vil ha byggets tidligere funksjon som gymsal som omdreiningspunkt. Si gjerne ifra dersom du har arbeider som du tenker kan fungere i en slik kontekst.

Søknad sendes inn digitalt via dette søknadsskjemaet med én PDF som inneholder:
1. Kort introduksjon til kunstnerskap/utstillingsforslag (maks 350 ord)
2. Portfolio (verkenes tittel, format, teknikk og årstall kan legges direkte inn i PDFen)
3. CV

Vedleggene kombineres og sendes inn som én samlet PDF-fil (maks 10 sider og 10 MB) via søknadsskjemaet. Navngi PDFen med BABEL25-26_etternavn.pdf. Eksempel: BABEL25-26_Garcia.pdf. 

Vi tar imot søknader på norsk, svensk, dansk og engelsk.

Søknadene blir vurdert av kunstnerne i BABEL-komiteen og kunstnerisk leder for BABEL.

Vi ser fram til å se de innsendte forslagene. Lykke til!

Lenker:
Søknadsskjema
Arkitekttegninger for nye BABEL