Susanne Christensen og Lars Elton tildeles gjesteopphold i Trondheim for kritikere

Den 3. juni 2021 ble det avholdt komitemøte for utvelgelse av kritikere til Trondheims aller første kritikerresidens, et samarbeid mellom ArtScene Trondheim og Lademoen Kunstnerverksteder.

Til denne utlysningsrunden, med frist 21. mai, kom det inn søknader fra godt kvalifiserte kritikere. Juryen, som besto av Eva Furseth, Mattias Solli, Marit K. Flåtter og Eline Bjerkan, har gjort en utvelgelse av 2 kritikere som tilbys residensopphold ved Lademoen Kunstnerverksteder henholdsvis i november 2021 og april 2022. 

Juryen tildeler kritikeropphold til Susanne Christensen (nov 2021) og Lars Elton (april 2022) med følgende begrunnelse: 

Susanne Christensen er en veletablert litteratur- og kunstkritiker som bidrar med grundige tekster i flere tidsskrifter og har opparbeidet seg en tydelig egenart som kritiker. Christensen er redaktør for Kunstårboka fra 2020, en utgivelse som dekker hele landets kunstscener. Som redaktør ønsker Christensen å bruke oppholdet i Trondheim til å bli bedre kjent med byens kunstfelt. Christensen har bosted i København og Bergen. Hun har nylig har blitt tildelt Georg Brandes-prisen for boken “Leonoras reise”. 

Lars Elton er fulltidskritiker bosatt i Oslo med god oversikt over landets kunstscene. Han leverer en søknad hvor han skriver spesifikt om Trondheims kulturscene og utviklingen av denne. Han ønsker å bruke oppholdet til aktivt å lære mer om feltet, i tillegg til å skrive herfra. Elton er en erfaren kritiker som har skrevet kulturjournalistikk for mange av landets kulturmedier og aviser, og har opparbeidet seg en betydelig leserskare.

Mer informasjon i ArtScene Trondheims hjemmesider: https://artscene.no/2021/06/16/susanne-christensen-og-lars-elton-tildeles-gjesteopphold-i-trondheim-for-kritikere/