LKVs JUBILEUMSUTSTILLING PÅ BABEL

Kronisk Pluralisme Del 1: LKV 30 år
02. — 19.11.2023

Eva Ballo, Annika Borg, Helga Bøe, Oddvar I. N. Daren, Nirmal Singh Dhunsi, Per Formo, Linn Halvorsrød, Dag Marius Hestvik, Hermann Isaksen, Farhad Kalantary, Kristina C. Karlsen, Markus Lantto, Veslemøy Lilleengen, Ann Lundström, Andrea Martinez, Tore Reisch, Solrunn Rones, Liv Rygh, Håvard Stamnes, Knut Sveen, Per Rune Vatne, Tove Weie, Anita Wollamo. 

Velkommen til LKVs jubileumsutstilling Kronisk Pluralisme Del 1!
Åpning 02. november kl. 18-20.

Siden 1993 har til sammen omkring 150 profesjonelle billedkunstnere hatt atelierplass ved Lademoen Kunstnerverksteder (LKV), i bygningen som tidligere var Lademoen skole. 

At et selvorganisert arbeidsfellesskap av denne typen nå har vært i virksomhet i 30 år er noe som er verdt å feire, mener vi. Derfor har vi invitert alle de 44 nåværende leietakerne ved LKV, én gjestekunstner og et lite utvalg av tidligere leietakere, til å være med på en jubileumsutstilling i BABEL – LKVs eget visningsrom for kunst. Det er 50 kunstnere som bidrar med arbeider til utstillingen, og derfor har vi delt den i to deler for å få plass til alle verkene. Dersom alle de 150 kunstnerne skulle bli presentert måtte vi altså ha vist minst seks slike tettpakkede jubileumsutstillinger. 

Ved siden av å markere et jubileum med feiring av kunstnerne og deres arbeid, er det også viktig for oss å vise det store mangfoldet i kunsten i dag. Både her i Trondheim og inne i atelierene og verkstedene i LKV. I dette arbeidsfellesskapet følger alle sine egne veier, her er det ‘fremad i alle retninger’ som gjelder. Denne situasjonen er som en gavepakke og en åpen dør for et nysgjerrig kunstpublikum: det burde være noe å finne for alle. Velkommen til første del av jubileumsutstillingen og god fornøyelse!


BABELkomiteen bistår kunstnerisk leder med gjennomføring av utstillingsprogrammet og består nå av LKV-kunstnerne Anne Helga Henning, Polina Chernitskaya og Per Formo. Kunstnerisk leder for BABEL er Petter Buhagen.

BABEL visningsrom for kunst ble etablert i 2006 og har siden åpningen presentert omkring 220 utstillinger for publikum. BABEL drives av Lademoen Kunstnerverksteder.

babelkunst.no