Ledige atelier hos Tempe

Foto: Per Stian Monsås

Tempe atelier – 39 m2 grunnflate – 0,-/mnd
Søknadsfrist: 5. desember 2021
Atelier tilgjengelig fra 1. februar 2022

Kunsthåndverkere og billedkunstnere inviteres til å søke om atelierplass ved Tempe helse- og velferdssenter. Senteret er knyttet til sykehjem og omsorgsboliger, men fungerer også som et samlingssted og kulturhus for bydelen.

Atelieret er bygd for formålet, med mesanin og ellers stor høyde under taket. Grunnflaten er 39 m2. Det er godt dagslys fra nord. Sentret har en festsal som kan brukes til samarbeidsprosjekter, møtested eller til utstillinger.

Atelieret utlyses fra 1. februar 2022 for en periode på to år. Kunstneren betaler ikke husleie, men er forpliktet til å gjøre sitt arbeid tilgjengelig for beboerne av Tempe helse- og velferdssenter.  Dette kan skje gjennom ulike typer samarbeid og involvering, som for eksempel åpent atelier, utstillinger, samtaler eller andre typer samarbeidsprosjekter. Samarbeid med Kulturenheten, Seniorkultur er også en mulighet.

Kunstnere som arbeider med prosjekter som egner seg godt for samarbeid med, eller formidling til, helse- og velferdssenteret vil prioriteres.

Søknaden sendes elektronisk og samlet i én pdf-fil på maks 10 sider. Hvis søknaden inneholder lyd eller video sendes dette som nettlenke i pdf-filen.

Søknaden skal inneholde:
– søkers fulle navn, folkeregistrert adresse, bostedsadresse, epostadresse, telefonnummer, organisasjonsnummer og annen relevant kontaktinformasjon
– CV og portefølje
– begrunnelse for hvorfor kunstneren ønsker et opphold i atelieret
– begrunnelse av hvordan oppholdet tenkes utnyttet til kunstnerisk produksjon
– tanker omkring hvordan samarbeid med- eller formidling til helse og velferdssenteret og dets beboere kan foregå.

Utvelgelsen vil foretas av Trondheim kommunes tildelingsutvalg for atelierplasser. Tildelingskriterier kan leses her: www.trondheim.kommune.no/atelier/

Daglig leder ved Lademoen Kunstnerverksteder (LKV) er sekretær for tildelingsutvalget for Trondheim kommunes atelierordningen og mottar alle søknadene. Søknad sendes per e-post til apply@lkv.no merket “Søknad Tempe”.

Tildelingsutvalget består av:
– Carl Martin Faurby, Trondheim Kunsthall
– Solveig Lønmo, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum
– Erlend Leirdal, Norske Kunsthåndverkere Midt-Norge
– Astrid Findreng, Trøndelag Bildende Kunstnere
– Jan Felix Eberhard Gmelin, NTNU Kunstakademiet
Siri Reinsberg Mørch, Trondheim kommune
Lill-Kristin Bjørnstad, Tempe helse- og velferdssenter

Trondheim kommune v/rådgiver kommunedirektørens fagstab, Siri Reinsberg Mørch tlf: 92264778
Praktiske spørsmål vedr Tempe helse- og velferdssenter, enhetsleder Lill-Kristin Bjørnstad tlf: 97996240